مدل سازی سه بعدی مزایای بسیاری دارد که در زیر به چند نمونه از آنها اشاره شده است:
1- تجسم واقع گرایانه قبل از اجرا: مدل سازی سه بعدی تاسیسات مکانیکی تجسم واضحی از طرح نهایی میدهد تا معماران و مشتریان، میزان کاربردی بودن طرح نهایی، تداخلات و پرتی های فضا را قبل از اجرا ببینند و تصمیم های بهتری در جهت تغییر هرچه بهینه تر طرح گرفته شود.
2- هماهنگی : با طراحی سه بعدی تمام سیستم های مکانیکی از جمله، لوله کشی های آب و فاضلاب، سرمایش و گرمایش و اطفا حریق، قبل از اجرا میتوان تداخلات احتمالی سیستم و همچنین تداخلات با معماری را بررسی نمود و از دوباره کاری های آینده جلوگیری نمود.
3- مشخص کردن متریال مصرفی : با استفاده از طرح سه بعدی نهایی شده می توان به صورت دقیق اقلام مصرفی مورد نیاز را با دقت بسیار بالا سفارش داد، تا از ضایع شدن و پرت مصالح تا حد زیادی جلوگیری کرد.
4- افزایش سرعت اجرا : با در دست داشتن مدل سه بعدی نهایی، دیگر جایی برای فکر کردن نیست ، چون نقشه راهی که تداخل گیری شده را به صورت کامل در اختیار داریم.
5- اجرا قبل از اجرا : بله درست شنیدید…اجرا قبل اجرا، با مدل سازی سه بعدی تاسیسات مکانیکی و بررسی آن به همراه مهندسین معمار و مشخص کردن محل تیغه چینی ها، قبل از اجرای تیغه چینی کار تاسیسات را انجام می دهیم. این کار علاوه بر سرعت بخشیدن به کار تا حد زیادی از تخریب ها جلوگیری میکند. باید این نکته را دانست که یک تخریب فقط تخریب نیست. در یک تخریب مصالح گران تبدیل به ضایعات می شود، کارگری باید در زمان زیادی به کار تخریب مشغول شود، ضایعات باید از طبقه جمع و به بیرون از پروژه و از آنجا به محل مخصوص تخلیه ضایعات ساختمانی به بیرون از شهر منتقل شود. تمام این پروسه زمانی زیاد، نیرو و هزینه زیادی به پروژه تحمیل می کند. و نکته هیجان انگیز اینجاست که مدل سازی سه بعدی هزینه ای به مراتب بسیار کمتری از پروسه تخریب دارد و با مدل سازی سه بعدی تقریبا، پروسه تخریب از پروسه ساخت پروژه حذف خواهد شد.
حتی اگر از تمام مزایای مدل سازی سه بعدی فقط پنجمین مزیت را در نظر گرفت آیا نباید تمام پروژه ها تاسیسات مکانیکی را مدل سازی کرد؟!

question